Forums

Home Forums Troubleshooting Guest Networks Have No Internet Access

Guest Networks Have No Internet Access

This topic contains 9 replies, has 2 voices, and was last updated by  support 1 month, 3 weeks ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #4974

    bulldog
    Participant

    I’ve had the router for a few days. I have access to both 2G and 5G on the LAN, but after creating Guest networks on both 2G and 5G, when my devices connect to the Guest networks, there is no internet access. I’ve set the Guests up the same way as the LAN SSID’s.

    Please advise.

    #4977

    support
    Participant

    Guest network should have Internet access by default. Have you checked the IP address, network mask and default gateway on the devices connected to the Guest network?

    #4979

    bulldog
    Participant

    The IP address is different from all other devices on the non-Guest networks. For example, all other IP addresses start with 192, whereas the devices on the Guest network starts with 10. The Gateway also starts with 10, but DNS1 starts with 192, correctly, and DNS2 is 8.8.4.4.

    In the router settings for the Guest network, the MAC Filter checkbox is checked (Use the same MAC filter for all bands), and MAC Address Filter is set to Disabled. Other Device Configuration settings are default.

    I’m unsure how the Guest network does not use the same IP address prefixes as the other devices. Please advise.

    #4980

    bulldog
    Participant

    I’ve rebooted the router, deleted both 2G and 5G Guest networks and added a completely new Guest 2G SSID. I still have no internet access with the newly added Guest network when I connect a device to the new Guest network. I am running pcWRT Newifi-D2 v2.4.5. I have only had the router for a few days.

    #4981

    support
    Participant

    That should not happen. Please send a screenshot of the output for “ipconfig /all” to [email protected] (if you are using Windows). Send an equivalent screenshot if you have a different device.

    #4983

    support
    Participant

    @bulldog We reproduced the problem you’re having. The problem will be fixed in the next update, coming in a couple of days. Thanks for your patience!

    #4994

    support
    Participant

    @bulldog Please upgrade to v2.4.6. Delete the guest network and re-create it.

    #5007

    bulldog
    Participant

    Hi, after installing the most recent firmware update, ver. 2.4.6, on 10/6/21 I still have no internet access when using either Guest 2G or 5G networks. The firmware update did not fix the issue. Please advise.

    #5014

    support
    Participant

    @bulldog Did you delete the guest networks and recreate them? If yes, please send a copy of your backup file to [email protected].

    #5017

    support
    Participant

    @bulldog More specifically, delete all WiFi SSIDs for the Guest network, Save. If there are ports assigned to Guest, reassign them to LAN, Save. Then re-create the guest SSIDs and reassign the ports (if needed).

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.